Friday, 31 August 2012
Jantung Pisang Makan Petang
Biasanya jantung pisang ni orang buat masak lemak @ ulam.... Tapi bagi aku plak aku jadikan jantung pisang ni makan petang.... x perlu masak, just gaul2 je...
Bahan2
Jantung Pisang ( 1 Jantung)
Cili ( 3-4 biji)
Gula ( 4 sudu besar)
Garam ( secukup rasa
Belacan ( secukup rasa)
Cuka (Secukup rasa)
Cara2
1. Potong jantung pisang ( kecil2). Rendamkan dgn air garam supaya hilang rasa pahit..
2. Tumbuk cili, gula, garam dan belacan..Tumbuk sehingga lumat..
3. Tumbuk jantung pisang.. X perlu sampai lumat..
4. Gaulkan sume bahan2 y tlh d tumbuk td.
5. Akhir sekali masukkan cuka secukup rasa..
- Lepas makan ni, comfirm dahaga air-
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment